Gestart aan een mooi camperproject samen met Ubbo Emmius college!

camperproject Ubbo Emmius

Leerlingen Ubbo Emmius gaan bedrijfswagen ombouwen naar camper

Aan de Sportparklaan in Stadskanaal wordt een bedrijfswagen omgebouwd naar een camper. Deze bedrijfswagen, een mooie Fiat Ducato, wordt door Bakker Bedrijfswagens Stadskanaal beschikbaar gesteld. Leerlingen uit klas 4 van Ubbo Emmius gaan hiermee aan de slag. Bijzonder aan dit project is dat er leerlingen aan mee gaan werken vanuit allerlei opleidingen. Zo komen bij de ombouw verschillende klussen voorbij, zoals de houtbouw voor het interieur, de elektra en het water en het motorisch nakijken van de bedrijfswagen. Dat maakt het project voor leerlingen van verschillende technische opleidingen interessant.

Investeren in technisch onderwijs

Bij het project wordt intensief samengewerkt met het lokale bedrijfsleven. Frits Prins van Bakker Bedrijfswagens in Stadskanaal levert de bedrijfswagen. Ook zorgt hij ervoor dat de juiste ondersteuning beschikbaar is voor de leerlingen om er een mooie camper van te maken. Bakker Bedrijfswagens vindt het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in technisch onderwijs en ziet in het camperproject een mooie kans om jongeren enthousiast te krijgen en te houden voor een toekomst in de techniek. Waar mogelijk wordt er met meer lokale bedrijven samengewerkt, zoals Camperombouwshop.nl in Nieuw-Buinen en Reclycar in Stadskanaal.

fiat ducato camperombouw

Tweejarig camperproject

In het schooljaar 2023-2024 zullen leerlingen aan de slag gaan met de bedrijfswagen. Het team trekt voor de leerlingen 2 schooljaren uit om de camper helemaal gereed te maken. Als de camper gereed is gaat deze terug naar Bakker Bedrijfswagens en zal deze worden verkocht. Het team van Bakker wenst de leerlingen veel succes met dit mooie camperproject!

fiat ducato achterkant camper

Andere nieuwsberichten

Dinsdag 26 maart was onze vestiging in Assen the place to be! Tijdens het beroepenfeest, onlangs gehouden in De Bonte Wever in Assen, hebben we met tal van jongeren kennisgemaakt. Allemaal waren ze erg geïnteresseerd in een kijkje achter de schermen bij onze vestiging. Werken bij Bakker betekent namelijk ook werken met de nieuwste technieken op gebied van automotive en transport.
De jeugd kennis laten maken met mooie beroepen zoals truckmonteur, bestelwagenmonteur, truckspuiter en schadehersteller! Dat was het thema van de Doe Dag van het On Stage initiatief.