Bakker Bedrijfswagens Doe Dag

In het kader van de Doe Dag van “On Stage”, hebben we op onze vestigingen altijd een tof programma voor groepen leerlingen die graag een kijkje achter de schermen wilden nemen bij een truck- en bedrijfswagendealer.

Op het programma staan o.a. bandenwissels, circuits aanleggen, maar ook het controleren van lampen, de signaalverlichting en de motor van een truck met de (digitale) Davie tool.

Onze vestiging Techniek zorgt voor een truck met laadkraan, die vakkundig door de leerlingen mag worden bediend. Bij de vestiging Schadeherstel/Spuiterij kan iedereen zijn eigen auto(otje) schuren, plamuren en op kleur spuiten.

Werken en leren bij Bakker betekent dat je werkt met de nieuwste technieken op gebied van automotive en transport. We laten iedereen graag kennismaken met ons bedrijf en de (werk/leer)kansen die we bieden!

Bakker Bedrijfswagens On Stage

VMBO On Stage is een Beroepenfeest voor max 1000 VMBO leerlingen (per gemeente per jaar) en ca 250 beroepsbeoefenaren op een feestelijke locatie met vrolijke MC.

 

VMBO On Stage gaat over het delen van toekomstdromen en hulp bij keuzes voor de (levens)loopbaan. On Stage is gericht op het (leren) leggen van duurzame contacten waar jongeren ook later nog eens een beroep kunnen doen. Netwerkbewustzijn, netwerkgedrag en relatiebeheer zijn daarom sleutelwoorden.

 

On Stage wordt uitgevoerd als totaalconcept met vaste onderdelen gedurende het (school)jaar. De jongeren worden goed voorbereid en reflecteren daarna op hun ervaringen en hun ambities. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden en is daarom niet vergelijkbaar met bliksemstages, een markt of speeddating.

 

On Stage resulteert in een helpend netwerk met nieuwe gesprekspartners. Veel jongeren blijven in contact met het nieuwe netwerk via vakantiewerk, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. Zelfvertrouwen, eigenwaarde en intrinsieke motivatie worden vergroot door de ervaringen rondom On Stage. 

Bakker Bedrijfswagens neemt deel met alle vestigingen in Hoogeveen!